آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند

در ماه‌های آینده کدام بخش اقتصاد رونق می‌گیرد؟

اگرچه هنوز مذاکرات وین به نتیجه نرسیده اما رئیس دولت برگشت به برجام و از بین رفتن تحریم‌ها را تقریبا تمام شده می‌داند. با این فرض که به زودی بخشی از تحریم‌ها رفع شود، در ماه‌های آینده کدام بخش اقتصاد زودتر از بقیه رونق می‌گیرد؟
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 12
کد خبر: ۸۷۵۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس‌جمهور از بهبود اوضاع اقتصادی می‌گوید، او دو کار مهم را در ماه‌های آخر دولتش تقریبا تمام شده می‌داند، برجام و کرونا.

 

او گفته است: امیدوار بودیم در مهار کرونا و انجام واکسیناسیون عمومی به نقطه اطمینان و آرامش‌بخش برسیم که به نظر می‌رسد تا اینجای کار موفق بوده‌ایم. تحریم‌ها نیز به جایی رسیده‌ که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها با صراحت اعلام می‌کنند راهی جز رفع تحریم‌ها و بازگشت به برجام نداریم. تقریبا همه تحریم‌های اصلی و اصولی برطرف شده و مذاکرات برای برخی جزئیات ادامه دارد.

 

از آنجایی که اقتصاددانان معتقدند واکسیناسیون مردم در مقابل ویروس کرونا بدون برجام هم می‌تواند اوضاع اقتصادی کشور را تا حدی بهبود دهد، بنابراین با برداشتن تحریم‌ها قاعدتا باید سرعت رونق بخش‌های مختلف اقتصاد بیشتر شود. با وجود موارد ذکر شده، کدام بخش از اقتصاد زودتر بهبود می‌یابد؟

 

کمیل طیبی، اقتصاددان معتقد است که اگر تحریم‌ها برداشته شود اولین اثر را در بخش خارجی اقتصاد می‌گذارد. از آنجایی که صادرات نفت ایران محدود به میزان ناچیزی شد با برگشت به برجام موتور تجارت فعال می‌شود، ابتدا صادرات نفتی و بعد صادرات غیرنفتی بیشتر می‌شود.

 

در بخش واردات نیز از آنجایی که برای واردات کالاهای سرمایه‌ای نیاز وجود دارد با فعال شدن بخش تجارت، دولت باید برمبنای تقویت و پشتیبانی بخش تجارت سیاست‌گذاری کند.

 

بخش گردشگری نیز جزء تجارت در خدمات شناخته می‌شود، این بخش چون هم تحت تاثیر کرونا و هم تحریم‌ها بوده، با توجه به عطشی که برای گردشگری در جهان وجود دارد این امید هست که چون کرونا از طریق واکسیناسیون کنترل می‌شود بتواند صنعت گردشگری را فعال کند./ تجارت نیوز

 

ارسال نظر
آخرین اخبار